sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Biscuiti cu fulgi de ciocolata


In sezonul rece tot timpul mi-a placut  sa miroase in casa a prajituri, mai ales in preajma sarbatorilor , iar biscuitii cu fulgi de ciocolata chiar sunt potriviti pe timp de iarna, mai ales ca mai avem putin si trebuie sa-l primim  cum se cuvine pe Mos Nicolae  :).

Ingrediente:

-225 g unt;
-300 g faina;
-200 g zahar
-jumatete pliculet de praf de copt;
-2 oua;
-150 g fulgi de ciocolata;
-esenta vanilie;
-putina sare;

Inainte sa ne apucam de treaba propriu zisa, trebuie sa avem grija sa lasam untul la temperatura camerei aprox 1 h si sa preincalzim cuptorul la 180 grade.
Dupa care mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, esenta de vanilie , sarea si ouale pana obtinem o crema fina.

Cu mixerul la viteza mica adaugam faina cernuta si praful de copt iar la final incorporam fulgii de ciocolata.




Tapetati o tava cu foaie de copt si puneti bilute din aluatul pregatit, aveti grija ca trebuie sa lasati spatiu intre ele de aprox 3-4 cm.


Dam tava la cuptor si lasam biscuitii sa se coaca 8-10 min pana se rumenesc pe margini,( suprafata biscuitilor nu trebuie sa se rumeneasca,la mijloc vor ramane putin moi).
Dupa ce ati scos biscuitii din cuptor ii lasati sa se racoreasca putin,dupa care ii desprindeti usor si ii lasati sa se raceasca complet pe un gratar.








2 comentarii:

  1. pot foloso ciocolata data pe razatoare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da sigur, poti sa folosesti ciocolata de menaj si sa o tai bucati mai grosolane :D

    RăspundețiȘtergere