duminică, 11 noiembrie 2012

Cheeseburger




Chiar daca nu este indicat, din cand in cand, cu totii mai simtim nevoia unui “mic” cheeseburger , hamburger, fie si un puisor de  la fast food. Nu tot timpul este cea mai buna alegere , astfel va propun o varianta a cheesburger-ului  ‘home made’, care zic eu, ca este o alegere mult mai sanatoasa.

Pentru chiftele avem nevoie de :
- 1 kg carne tocata amestec vita-porc
- un ou
- o ceapa mica tocata marunt
- un castravete murat mai mare taiat marunt (3 linguri)
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri ketchup
 - 4-5 linguri pesmet
- 2 linguri praf de usturoi
 - sare si piper dupa gust
- ulei pentru gratar



Intr-un bol amestecam toate ingredientele si formam chiftelele pentru cheeseburgeri pe care le prajim intr-o tigaie grill. Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.



Acum urmeaza partea mult asteptata , ansamblarea cheesburgerului, taiem chiflele in doua si le rumenin putin pe gril. Pe felia  de jos punem putin mustar, ketchup , maioneza si putina salata. Peste salata urmeaza chifteluta,2 feliute  de rosie , inca putin sos, felia de branza topita si capacul la chifla.












A fost foarte buna chifteluta,  aromata, care merge foarte bine si simpla si putem din cand in cand sa mai alternam clasicile chiftelute cu acestea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu