sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Chiftele la cuptor




Cu siguranta cu totii stim de  clasicele chiftelute crocante si aromate, dar la fel de bine stim ca nu este cea mai sanatoasa carne(carne tocata prajita in ulei incins)....dar gustoasa.
Eu astazi va propun sa renuntati la varianta clasica si sa dati o sansa chiftelutelor facute in cuptorul incins, va asigur ca sunt la fel de gustoase insa  mult mai sanatoase.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-700 gr carne tocata(amestec porc+vita);
-o ceapa;
-un cartof ;
-3-4 catei usturoi;
-3 felii de paine muite si apoi stoarse;
-3 oua;
-marar si patrunjel;
-sare si piper.

Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, cartoful dat prin razatoare ,cu usturoiul tocat fin, mararul si patrunjelul tocat marunt, paine muiata si stoarsa si cele 3 oua .






Amestecati totul foarte bine si condimentati cu sare si piper.
Incingem cuptorul la 180 grade si pregatim tava de chiftelute.




Tapetati  tava de cuptor cu o foaie de copt si incepeti sa modelati chiftelutele.


Am lasat chiftelele la cuptor pana s-au rumenit pe o parte dupa care le-am intors.


Au iesit foarte bune, mai bune ca cele prajite in ulei.:)




4 comentarii: