marți, 20 noiembrie 2012

Fasole cu costita afumata



Haideti  sa facem o repetitie pentru ziua de 1 Decembrie, ca sa nu avem surprize in ziua cu pricina :).... si sa putem sa o  sarbatorim cum trebuie, si cum am putea mai bine decat prin traditonala fasole cu ciolan...... la mine cu costita afumata.

O etapa premergatoare a acestui preparat, si foarte importanta de altfel, incepe cu o seara inainte cand trebuie sa punem fasolea intr-un vas cu apa si sa o lasam toata noaptea la inmuiat, asa se va fierbe f repede.



Pentru acest preparat eu am folosit:

-500 g fasole
-700 g costita afumata;
-2 morcovi;
-un cartof;
-2 cepe mari;
-3-4 lg pasta de tomate;
-patrunjel;
-sare si piper

Fasolea se pune la fiert cu apa rece, se lasa la fiert 10 min si se schimba apa,cand schimbam apa este de preferat sa fie incalzita  pentru a scurta timpul de fierbere, la fel se procedeaza si cu a doua apa .


Costita o punem la fiert separat de fasole.

Dupa ce am rasturnat si a doua apa, punem fasolea la fiert definitiv cu apa preincalzita impreuna cu o lingurita de zahar(fierbe mai repede asa).

 Costita impreuna cu apa in care a fiert, o aduagam treptat in oala de fasole pe masura ce apa ei scade.

Adaugati treptat ceapa tocata marunt, morcovul si cartoful dat prin razatoare.




Separat se caleste o ceapa si se adauga pasta de tomate.


Cand fasolea si zarzavatul sunt fierte adaugati sosul de rosii.Cu 10 min inainte de a fi gata presarati patrunjelul tocat marunt.



Este foarte buna servita cu paine proaspata si ceapa rosie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu