vineri, 30 noiembrie 2012

Supa de curcan cu taietei de casa


Sigur va amimtiti de taieteii de casa ai bunicii potriviti in mai multe variante, ciorbe, supe, lapte..etc, mult mai sanatosi decat cei luati din comert si cu un gust desavarsit.
 Eu astazi i-am folosit la o supa de curcan pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-carne de curcan( eu am folosit 2 pulpe)
-morcov, postarnac, ardei gras,ceapa,
-patrunjel proaspat
-sare si piper,

Pentru taietei
-un ou;
-100 g faina;
-sare

Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, avem grija sa adunam spuma care se formeaza la suprafata supei. 

Adaugam legumele intregi spalate si curatate.

Cat timp fierb legumele pregatim taieteii de casa:
Framantam faina cu oul si sare pana obtinem un aluat omogen

Punem faina pe suprafata mesei si intindem aluatul foarte bine. Dupa care taiem fisii late de 4-5 cm , pe care le suprapunem.



Urmeaza sa taiem fidelute cat mai mici.


Lasam taieteii la uscat cateva minute.
Cand legumele si carnea sunt fierte le scoatem, dezosam carnea de pe oase si o adaugam inapoi in oala impreuna cu taieteii.Puteti sa adaugati inapoi in oala si morcovul fiert taiat rondele.

La final adaugati patrunjelul verde tocat marunt.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu