duminică, 2 decembrie 2012

Cheesecake cu fructe de padure




Cheesecake-ul este o prajitura cu branza faimoasa pe plan internatioanal, care isi are originile pana in Grecia antica. Pentru acest preparat se foloseste la baza crema de branza garnisita cu fructe, ciocolata etc... . La New York gasiti cheesecake-ul intr-o varianta mai simpla, natur, cu o textura bogata cu extragalbenusuri in compozitie si cu o usoara aroma de lamaie.

Eu astazi am ales o varianta mai fresh si light... cu fructe de padure.


Pentru blatul de biscuiti aveti nevoie;
- 2 pachete biscuiti digesta(aprox 200 g)
- 2 linguri zahar
-100 g unt topit

Tocam biscuitii marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui ciocan de snitele...eu am ales varianta mai violenta.. cea cu ciocanul:D  , dupa care adaugati zaharul si untul topit.





Amestecati bine si tapetati cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili, dupa care asezam in strat subtire biscuitii maruntiti.





Am incins cuptorul la 180 grade si am copt crusta de biscuiti pentru 10 min pana a devenit crocanta.

Ingrediente pentru crema de branza:

-900 g crema de branza( cream cheese);
-300 g smantana;
-4 oua;
-4 linguri de faina;
-250 g zahar;
-esenta de vanilie;
-putina sare;

Mixam crema de branza care trebuie sa fie la temperatura camerei, pana obtinem o crema fina.

Dupa care adaugam treptat zaharul, amestecam bine pana se omogenizeaza, dupa care incorporam faina treptat, urmeaza smantana iar la final ouale rand pe rand si amestecam totul la viteza mica.




Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor la foc mic pentru 1h.
 Cheesecakeul este gata cand este ferm pe margini si moale la mijloc, care se va intari ulterior. Se tine la frigider o noapte, si se va consuma a doua zi.

Pentru toping avem nevoie de:
- 800 g fructe de padure,
- 3 linguri amidon;
- 50 ml apa;

Punem 30 ml de apa  impreuna cu zaharul si le lasam pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Dupa care adaugam fructele de padure, amestecam bine si lasam sa fiarba  totul 5 min dupa care adaugam amidonul amestecat cu restul de apa.
Amestecam continu si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui jeleu.
Lasam jeleu  putin la racit, apoi il turnam uniform peste cheesecake si dam totul la rece.



Finalul cam asa arata 







Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu