joi, 6 decembrie 2012

Fasole batuta de post


Cum ne aflam in Postul Craciunului,va propun astazi o reteta bazata pe fasole, un ingredient recomandat in aceasta perioada pentru ca este un substituent foarte bun al carnii, deoarece aceasta contine o cantitate mare de proteine.De asemenea fasolea contine si o cantitate mare de fibre, cu rol in mentinerea unui tranzit intestinal normal, este hranitoare si are un continut caloric redus.

Pentru acest preparat aveti nevoie de :

-500 g fasole;
-un morcov;
-un cartof;
-3 cepe mari;
-3 catei de usturoi;
2 linguri de pasta de tomate;
-sare si piper;


O etapa premergatoare a acestui preparat, si foarte importanta de altfel, incepe cu o seara inainte cand trebuie sa punem fasolea intr-un vas cu apa si sa o lasam toata noaptea la inmuiat, asa se va fierbe f repede.



Fasolea se pune la fiert cu apa rece, se lasa la fiert 10 min si se schimba apa,cand schimbam apa este de preferat sa fie incalzita  pentru a scurta timpul de fierbere, la fel se procedeaza si cu a doua apa .




Dupa ce am rasturnat si a doua apa, punem fasolea la fiert definitiv cu apa preincalzita impreuna cu o lingurita de zahar(fierbe mai repede asa).

Adaugati treptat o ceapa tocata marunt, morcovul si cartoful dat prin razatoare.

Dupa ce fasolea a fiert o strecuram , dar pastram o cana din supa obtinuta.

Pasam fasolea fiarta,cu ajutorul unui blender si adaugam din cand in cand cate putin din cana cu supa  pana obtinem consistenta dorita.

Separat intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa tocata marunt cu putina sare si piper, pana se inmoaie si incepe sa se aureasca. Adaugam pasta de tomate si amestecam bine.


 Se adauga in fasolea pasata aprox 70 % din sos si se incorporeaza bine.Restul de sos se foloseste pentru ornat.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu