vineri, 7 decembrie 2012

Negreasa de post cu gem



Negreasa de post cu gem, este o prajitura delicioasa si simpla, nici nu spui ca este de post...potrivita de minune pentru aceasta perioada.

Ingrediente:

-300 ml apa;
-150 ml ulei;
-150 g zahar;
-450 g faina;
-un pliculet de praf de copt;
-3 linguri cacao;
-3 linguri cu gem ( eu am folosit de cirese)
-100 g nuci tocate grosier;

Mai intai amestecam apa cu uleiul si zaharul pana se omogenizeaza.



Dupa care adaugam faina, praful de copt si cacaoa.


Amestecam totul foarte bine astfel incat sa nu avem cocoloase si compozitia sa fie omogena.
Dupa care adaugam gemul si nucile tocate.


Dupa ce nucile si gemul au fost incorporate, tapetam o tava cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 min, pana trece testul scobitorii.


Si dupa coacere,



2 comentarii: