vineri, 18 ianuarie 2013

Biscuiti pufosi cu ciocolata


Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 60 gr cacao
  • un pliculet de praf copt
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri de frisca lichida sau lapte
Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile de oua si amestecam pana obtinem o crema omogena.
Separat amestecam faina, cacaua, amidonul si praful de copt.


Adaugam mixul obtinut peste crema de unt si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Punem aluatul obtinut in folie de plastic si il lasam la frigider pentru aprox 1 h.
 
Dupa ce a trecut timpul de stat in frigider, scoatem aluatul din folie si incepem sa formam bilute mici, pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar.
Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, dupa care cu ajutorul degetului apasam mijlocul biscuitului si formam mici gauri.
In cuptorul preincalzit la 180 grade si intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, asezam biscutii pe care ii coacem timp de 15 min.
Imediat dupa ce ii scoatem mai apasam putin centrul biscuitilor ca sa ii putem umple.

Separat topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu 3-4 linguri de frisca lichida sau lapte. Dupa ce biscuitii s-au racit putin ii umplem cu ciocolata topita.

Si la final obtinem o multime de biscuti deliciosi si pufosi, ideal de savurat impreuna cu cei dragi..Pofta Buna!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu