vineri, 25 ianuarie 2013

Cornulete fragede traditionale


              Cu siguranta aceasta reteta o sa va aminteasca de gustul copilariei, cornuletele umplute cu rahat sau magiun era o reteta extrem de populara si nelipsita de pe mesele de sarbatori, pe vremea copilariei mele. Astazi, vreau sa  impartasesc cu voi aceste minunate cornulete, fragede de se topesc in gura..

Ingrediente:


  • 800 g faina 
  • 250 g untura 
  • 250 g smantana 
  • 25 g drojdie proaspata
  • o jumatate lingurita de sare
  •  esenta rom sau vanilie
  • rahat sau magiun cu nuca pentru umplut cornuletele
  • zahar pudra pentru pudrat

Puneti faina intr-un bol dupa care adaugati  untura, smantana, drojdia esenta si sarea.

Amestecati totul bine pana obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti bolul si lasati aluatul sa stea intr-un loc caldut pentru 15 min.
Taiati aluatul sub forma de triunghiuri mici pe care le umpleti fie cu rahat, fie cu magiun de prune amestecat cu nuca. Eu am facut ambele variante.



Le rulati de la baza spre varf si astfel iau nastere minunatele cornulete traditionale cu untura, pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti cornulete in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 min. La final presarati zahar pudra si sunt gata de savurat...Pofta Mare!!! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu