luni, 11 februarie 2013

Ciocolata de Casa


Ce-ati spune de o portie de ciocolata de casa?...asa ca sa incepem saptamana cum se cuvine..eu zic ca este foarte binevenita mai ales pe o astfel de vreme..cu vant,ploaie...zapada..etc.Sa ne mai inveselim putin, cu gandul la vremurile copilariei, cand savuram un baton de ciocolata de casa, fara nici o grija...poate doar grija ca se termina batonul prea repede, deci eu zic sa rememoram acea perioada ori de cate ori avem prilejul.

Ingrediente:
  • 500 g lapte praf
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • vanilie si nuci
Retetea este foarte simpla, nu prea sunt sanse sa dea cineva gres. Apa impreuna cu zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert intr-o craticioara. Singurul secret al retetei se afla in aceasta parte , cu cat siropul este mai dens cu atat si ciocolata va fi mai inchegata(puteti verifica luand intre degete putin sirop si daca atunci cand se despart degetele, se formeaza o coarda, inseamna ca este suficient de legat).
Dupa ce siropul s-a format, se ia de pe foc si se topeste in el untul. 


Intr-un vas separat se amesteca laptele praf cu cacaua cernute.


Se toarna siropul cu unt peste amestecul de lapte praf si cacaua. Se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri sau se framanta. La final puteti adauga nuci , alune, stafide ..sau orice combinatie doriti...eu am preferat doar nuci.


Dupa ce ati incorporat nucile, se niveleaza ciocolata intr-o tava.

Puteti sa o modelati sub diverse forme, bomboane, batoane..asa cum  preferati....gustul ramane oricum inconfundabil...:)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu