luni, 25 februarie 2013

Rulada cu crema de ciocolata


Astazi m-am gandit sa ne rasfatam putin, si cum am putea sa o facem mai bine decat cu multa ciocolata....tocmai din acest motiv va  propun o combinatie delicioasa..blat pufos combinat cu multa crema deliciosa de ciocolata, usor amaruie. Sigur v-am convins, asa ca nu mai ramane decat sa o incercam si sa o savuram alaturi de o cafea.

Ingrediente pentru rulada:


  • 6 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  •  linguri zahar;
  • 3 linguri cacao 
Ingrediente pentru crema:
  • 70 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g unt
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare:
Pregatiti cuptorul la 180 grade.Dupa care mixati ouale impreuna cu zaharul la viteza medie, pana compozitia devine o crema spumoasa , de culoare deshisa.

Dupa care, adaugati faina, amidonul, cele 3 linguri de cacao, praful de copt si amestecati pana compozitia devine omogena.

Pregatiti o tava mare, poate sa fie chiar tava de la cuptor, pe care o tapetati cu  hartie de copt,adaugati compozitia in tava si nivelati-o uniform cu o paleta.


Coaceti compozitia pentru 10 min pana trece testul scobitorii.

Desprindeti blatul de pe foaia de copt si asezati-o pe un prosop umed cat inca mai este cald, rulati rulada calda impreuna cu prosopul si lasati-o pentru 10 min.




Pentru crema batem 200 ml frisca lichida pana se intareste.

Topim la bain marin ciocolata, dupa care adaugam 50 ml de frisca lichida, untul si mierea de albine, omogenizam totul bine.

Amestecul astfel obtinut, il adaugam in ploaie peste frisca batuta si amestecam continuu pana omogenizam tot amestecul.



Dupa care intindeti inapoi rulada si distributi uniform crema de ciocolata,lasand 1,5 cm fara crema pe fiecare latura a blatului.

Rulam blatul si gata.Invelim prajitura intr-o folie alimentara transparenta si o dam la rece cel putin 2 ore  inainte sa fie taiata si mancata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu