duminică, 31 martie 2013

Eclere cu crema de vanilie



Ingrediente pentru aluat:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 5 oua medii

Incepem cu pregatirea cocai pentru eclere astfel,punem la fiert apa cu laptele, adaugam untul si praful de sare si lasam totul sa fiarba pana se topeste untul.


 Adaugam apoi toata faina si amestecam energic pana se formeaza un aluat omogen.

Amestecam bine aluatul,timp de 2-3 minute, pentru a scoate cat mai multa umezeala din el,dupa care il transferam intr-un bol si-l lasam sa se racoreasca 2-3 minute pentru a incorpora ouale. Incorporam ouale in aluat, unul cate unul,amestecand cu un tel sau cu mixerul. Nu punem urmatorul ou pana nu-l incorporam pe precedentul.
Punem apoi aluatul intr-un pos si formam eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Eu am pregatit eclere atat lunguiete cat si rotunde.

Tava se introduce in cuptorul  incins, in partea superioara, unde este temperatura cea mai mare. Pentru nici un motiv nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute, altfel eclerele se vor prabusi.Dupa care scadem temperatura cuptorului la 180 de grade si mai coacem pentru inca 15 min,


Ingrediente pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie

Cat timp eclerele sunt la cuptor ne ocupam de pregatirea cremei. Punem laptele la foc impreuna cu esenta de vanilie si il lasam sa se incalzeasca. Separat amestecam  ouale cu zaharul si faina, le omogenizam bine si le adaugam peste laptele fierbinte.

 Amestecam continu cu un tel pana se ingroasa, daca amestecam temeinic vom avea o crema fina fara urme de cocoloase.


Lasam crema sa se raceasca , dupa care taiem eclerele pe lungime si le umplem cu crema de vanilie.

Pentru glazura:

  • 120 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 4 linguri de lapte

Dupa ce am terminat de umplut eclerele ne apucam sa pregatim glazura. Topim ciocolata in baie marine dupa care adaugam untul si laptele. 
In glazura rezultata trecem eclerele pana la jumatete , apoi le asezam pe un platou sau o tava si sunt gata de savurat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu