sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Chocolate Crinkles




Ingrediente:


  • 225 gr ciocolata amara 
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 225 gr faina
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • un varf sare
  • zahar tos si pudra pentru exterior
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie deschisa la culoare, dupa care topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si o adaugam peste compozitia de oua.
Dupa ce am incorporat ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si  esenta de vanile.
Amestecam bine pana ce faina este absorbita de aluat.
Obtinem o compozite care are consistenta unei creme, ce trebuie sa stea la frigider minim 3 h.


Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unei lingurite scoatem cate-o portioara de aluat si formam bilute.
Fiecare biluta se tavaleste prin zahar tos,apoi prin zahar pudra si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 10 min, interiorul trebuie sa ramana usor umed. Ii lasam sa se raceasca in tava, pentru ca sunt fragili si moi, dupa care ii scoatem in farfurie.



vineri, 25 ianuarie 2013

Cornulete fragede traditionale


              Cu siguranta aceasta reteta o sa va aminteasca de gustul copilariei, cornuletele umplute cu rahat sau magiun era o reteta extrem de populara si nelipsita de pe mesele de sarbatori, pe vremea copilariei mele. Astazi, vreau sa  impartasesc cu voi aceste minunate cornulete, fragede de se topesc in gura..

Ingrediente:


  • 800 g faina 
  • 250 g untura 
  • 250 g smantana 
  • 25 g drojdie proaspata
  • o jumatate lingurita de sare
  •  esenta rom sau vanilie
  • rahat sau magiun cu nuca pentru umplut cornuletele
  • zahar pudra pentru pudrat

Puneti faina intr-un bol dupa care adaugati  untura, smantana, drojdia esenta si sarea.

Amestecati totul bine pana obtineti un aluat omogen si elastic. Acoperiti bolul si lasati aluatul sa stea intr-un loc caldut pentru 15 min.
Taiati aluatul sub forma de triunghiuri mici pe care le umpleti fie cu rahat, fie cu magiun de prune amestecat cu nuca. Eu am facut ambele variante.



Le rulati de la baza spre varf si astfel iau nastere minunatele cornulete traditionale cu untura, pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti cornulete in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 min. La final presarati zahar pudra si sunt gata de savurat...Pofta Mare!!! 






sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Shaorma de Pui



Weekend-ul acesta am gatit ceva delicios, shaorma de casa...am renuntat la cea comandata de la fast-food si bine am facut, necesita mai mult timp de pregatire, dar efortul depus mi-a fost rasplatit in momentul cand am savurat-o.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 200 ml smantana
  •  100 ml iaurt
  • castraveti murati
  • o capatana de usturoi
  • cartofi pentru prajit
  • varza
  • lipii libaneze
  • ketchup
  • 2-3 linguri ulei de masline
Primul pas pentru pregatirea acestei retete se face cu o seara inainte ,cand trebuie pregatita carnea. acesta se spala bine si se pune la marinat intr-un amestec format din 3-4 catei usturoi pisati, 200 ml vin alb,ulei de masline, sare si piper. Carnea o sa se fragezeasca si o sa aiba o aroma anume.

A doua zi incepem prin pregatirea sosului de usturoi , pisam fin restul de usturoi cu sare de mare,facem mujdeiul cu putin ulei, dupa care adaugam smantana si iaurtul.

Urmeaza sa curatam si sa taiem legumele, castravetii murati ii taiem fidelute, varza o tocam marunt si o frecam cu putina sare.

Carnea marinata  o pregatim pe gratarul incins.
 Intre timp pregatim si cartofii prajiti taiati pai.
 Carnea o taiem fasii subtiri.

Urmeaza ultima parte, asezatul ingredientelor unde  puteti sa optati fie pentru o shaorma la farfurie, asa cum am facut eu, fie pentru una sandwich, rezultatul va fi la fel de delicios. 
Pofta Mare!!








vineri, 18 ianuarie 2013

Biscuiti pufosi cu ciocolata


Ingrediente:

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 60 gr cacao
  • un pliculet de praf copt
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri de frisca lichida sau lapte
Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile de oua si amestecam pana obtinem o crema omogena.
Separat amestecam faina, cacaua, amidonul si praful de copt.


Adaugam mixul obtinut peste crema de unt si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Punem aluatul obtinut in folie de plastic si il lasam la frigider pentru aprox 1 h.
 
Dupa ce a trecut timpul de stat in frigider, scoatem aluatul din folie si incepem sa formam bilute mici, pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar.
Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, dupa care cu ajutorul degetului apasam mijlocul biscuitului si formam mici gauri.
In cuptorul preincalzit la 180 grade si intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, asezam biscutii pe care ii coacem timp de 15 min.
Imediat dupa ce ii scoatem mai apasam putin centrul biscuitilor ca sa ii putem umple.

Separat topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu 3-4 linguri de frisca lichida sau lapte. Dupa ce biscuitii s-au racit putin ii umplem cu ciocolata topita.

Si la final obtinem o multime de biscuti deliciosi si pufosi, ideal de savurat impreuna cu cei dragi..Pofta Buna!




 

miercuri, 16 ianuarie 2013

Tagliatelle cu pui


Ingrediente:

- 300g tagliatelle 
- 400ml smantana pentru gatit
- un piept mare de pui, taiat cubulete
- o cana mazare congelata
- 100g branza pentru paste
- sare, piper
- 2-3 catei de usturoi
- o lingura unt, o lingura ulei de masline


Mai intai fierbem pastele , conform instructiunilor de pe ambalaj, ale mele aveau timp de fierbere 10 min si odata  cu ele am pus la fiert si mazarea congelata. Cand e gata timpul de fierbere, le scoateti intr-o sita, dar fara sa le treceti sub jet de apa.

Intr-o tigaie wok punem untul impreuna cu uleiul, uleiul este important pentru ca ajuta untul sa nu arda.

Dupa care adaugam pieptul de pui taiat cubulete.
Lasam pieptul de pui sa se rumeneasca frumos, dupa care adaugam usturoiul pisat, sare si piper. Le lasam putin la foc, dupa care adaugam smantana pentru gatit.




Amestecam bine totul si lasam la foc pana sosul incepe sa clocoteasca, apoi adaugam pastele amestecate cu mazarea si la final branza pentru paste.




Amestecam bine, pana branza se topeste.La final a iesit un preparat delicios, foarte aromat si numai bun pentru o cina in familie.





vineri, 11 ianuarie 2013

Pandispan cu dulceata


Dupa o perioada de absenta justificata ...revin in forma cu un desert delicios, foarte usor de facut si care merge  de minune alaturi de o cafea sau un ceai.

Ingredientele necesare:

- 175g unt la temperatura camerei
- 175g zahar tos
- 3 oua mari
- 175g faina
-  praf de copt
- 300g dulceata
- 3 linguri zahar pudra vanilat


Batem untul spuma impreuna cu zaharul tos, pana obtinem o crema fina.

Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare si la final incorporam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 grade, tapetam o tava de tort cu unt si faina si turnam compozita obtinuta.

Coacem aprox 20 min pana trece testul scobitorii.

 Lasam blatul sa se raceasca bine, dupa care il taiem in doua parti egale si il umplem cu dulceata.
Deasupra tortului pudram cu zahar vanilat.


Este un desert foarte usor si delicios, pe care puteti sa-l savurati dupa ce a stat cel putin  1-2 h  la temperatura camerei, pentru ca pandispanul sa absoarba cat mai mult din dulceata.