luni, 25 februarie 2013

Rulada cu crema de ciocolata


Astazi m-am gandit sa ne rasfatam putin, si cum am putea sa o facem mai bine decat cu multa ciocolata....tocmai din acest motiv va  propun o combinatie delicioasa..blat pufos combinat cu multa crema deliciosa de ciocolata, usor amaruie. Sigur v-am convins, asa ca nu mai ramane decat sa o incercam si sa o savuram alaturi de o cafea.

Ingrediente pentru rulada:


  • 6 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 lingurita praf de copt,
  •  linguri zahar;
  • 3 linguri cacao 
Ingrediente pentru crema:
  • 70 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g unt
  • 2 linguri miere de albine

Mod de preparare:
Pregatiti cuptorul la 180 grade.Dupa care mixati ouale impreuna cu zaharul la viteza medie, pana compozitia devine o crema spumoasa , de culoare deshisa.

Dupa care, adaugati faina, amidonul, cele 3 linguri de cacao, praful de copt si amestecati pana compozitia devine omogena.

Pregatiti o tava mare, poate sa fie chiar tava de la cuptor, pe care o tapetati cu  hartie de copt,adaugati compozitia in tava si nivelati-o uniform cu o paleta.


Coaceti compozitia pentru 10 min pana trece testul scobitorii.

Desprindeti blatul de pe foaia de copt si asezati-o pe un prosop umed cat inca mai este cald, rulati rulada calda impreuna cu prosopul si lasati-o pentru 10 min.




Pentru crema batem 200 ml frisca lichida pana se intareste.

Topim la bain marin ciocolata, dupa care adaugam 50 ml de frisca lichida, untul si mierea de albine, omogenizam totul bine.

Amestecul astfel obtinut, il adaugam in ploaie peste frisca batuta si amestecam continuu pana omogenizam tot amestecul.



Dupa care intindeti inapoi rulada si distributi uniform crema de ciocolata,lasand 1,5 cm fara crema pe fiecare latura a blatului.

Rulam blatul si gata.Invelim prajitura intr-o folie alimentara transparenta si o dam la rece cel putin 2 ore  inainte sa fie taiata si mancata.






marți, 19 februarie 2013

Chec aperitiv


Ingrediente:


  • 700 g carte tocata amestec porc+vita
  • 3 oua
  • o legatura patrunjel
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 3 felii groase de paine inmuiate in lapte si stoarse

Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata si stoarsa, cu ouale, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si 2 linguri smantana.


Amestecam toate componentele bine si le punem intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem restul de smantana si cascavalul ras.

Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana este rumenit.


Poate fi folosit ca aperitiv, singur sau insotit de diverse garnituri...in orice combinatie este f buna.
Pofta Mare!!






luni, 18 februarie 2013

Pui cu Smantana si Cartofi la cuptor


Ingrediente:

  • 4-5 pulpe de pui(eu am folosit dezosate)
  • 5-6 cartofi
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea 
  • 3 linguri faina
  • sare, piper, boia de ardei iute
Pulpele de pui, condimentate cu piper, sare si boia de ardei iute se dau la cuptor pentru 20-25 min.

Dupa ce s-au rumenit frumos, adaugam peste ele, cartofii fierti taiati cubulete.

Separat pregatim sosul de smantana, frecam laptele cu faina, ca sa nu se faca cocoloase dupa care adaugam smantana.

Adaugam sosul obtinut peste cartofi, fara sa amestecam.


Deasupra se presara branza telemea si cascaval ras.


Se lasa la cuptor pentru 20-30 min pana se rumenesc frumos.




Foarte bun,am mancat cu castraveti murati, au mers de minune.









duminică, 17 februarie 2013

Supa Crema de Cartofi cu Bacon


Cum am mai zis, am descoperit recent supele crema si am devenit astfel fanul lor no 1...astazi am incercat o alta varianta cu cartofi si bacon, este delicioasa, hranitoare si cremoasa..numai buna pentru vremea racoroasa de afara.

Ingrediente:


  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 200 g bacon
  • 3 cani de supa de pui/ sau apa
  • 100 ml lapte
Morcovul, telina, ceapa, si cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la calit in ulei la foc iute, amestecand continuu. 
Punem supa de pui sau adaugam apa pana le acopera, condimentam cu sare si piper si lasam la fiert, cu capac, pana sunt fierte legumele.



Strecuram, punem legumele intr-un bol cu putina zeama in care au fiert si le pasam cu ajutorul blenderului. Daca mai e nevoie, mai adaugam sare si piper.Adaugam  laptele si zeama pana la consistenta dorita.

Separat prajim baconul taiat fasii.


Omogenizam bine, adaugam baconul si mai dam pe foc un clocot.







sâmbătă, 16 februarie 2013

Ficatei de Pui cu Bacon si Ciuperci


 Cu totii ne mai aflam in criza de timp, cand nu mai stim ce sa pregatim pentru cina, asa am patit eu zilele trecute , cand am combinat cam tot ce aveam prin frigider, si pot spune ca a iesit o nebunie...

Ingrediente:

-500 g ficatei pui
-300 g bacon
-300 g ciuperci
-1 ceapa mare
-un cubulet de unt
-200 ml vin alb

Intr-o tigaie mare topim untul, dupa care adaugam ficateii si invartim pentru a se praji pe toate partile.
Dupa ce s-au rumenit putin, adaugam si baconul taiat felii.Condimentam cu sare si piper.


Dupa ce ficateii si baconul s-au rumenit usor,adaugam ceapa taiata rondele si ciupercile.

Adaugam vinul si lasam la fiert pentru 10-15 min pana scade.



Merge de minune alaturi de mamaliguta calda. Pofta Buna!!












luni, 11 februarie 2013

Ciocolata de Casa


Ce-ati spune de o portie de ciocolata de casa?...asa ca sa incepem saptamana cum se cuvine..eu zic ca este foarte binevenita mai ales pe o astfel de vreme..cu vant,ploaie...zapada..etc.Sa ne mai inveselim putin, cu gandul la vremurile copilariei, cand savuram un baton de ciocolata de casa, fara nici o grija...poate doar grija ca se termina batonul prea repede, deci eu zic sa rememoram acea perioada ori de cate ori avem prilejul.

Ingrediente:
  • 500 g lapte praf
  • 400 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • vanilie si nuci
Retetea este foarte simpla, nu prea sunt sanse sa dea cineva gres. Apa impreuna cu zaharul si esenta de vanilie se pun la fiert intr-o craticioara. Singurul secret al retetei se afla in aceasta parte , cu cat siropul este mai dens cu atat si ciocolata va fi mai inchegata(puteti verifica luand intre degete putin sirop si daca atunci cand se despart degetele, se formeaza o coarda, inseamna ca este suficient de legat).
Dupa ce siropul s-a format, se ia de pe foc si se topeste in el untul. 


Intr-un vas separat se amesteca laptele praf cu cacaua cernute.


Se toarna siropul cu unt peste amestecul de lapte praf si cacaua. Se omogenizeaza cu ajutorul unei linguri sau se framanta. La final puteti adauga nuci , alune, stafide ..sau orice combinatie doriti...eu am preferat doar nuci.


Dupa ce ati incorporat nucile, se niveleaza ciocolata intr-o tava.

Puteti sa o modelati sub diverse forme, bomboane, batoane..asa cum  preferati....gustul ramane oricum inconfundabil...:)









duminică, 10 februarie 2013

Chec cu iaurt si fructe uscate


Danone a lansat provocarea de a deveni BlogChef si chiar daca sunt incepatoare in d-ale blogului, am zis totusi sa ma remarc cu un chec simplu si delicios care are la baza iaurtul Nutriday, pentru detalii puteti vizita pagina  http://nutriday.ro/blog-chef.

Ingrediente:


  • 250 g iaurt Nutriday Natural
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • fructe uscate( stafide, piersici uscate)

Mixam ouale cu zaharul pana acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. 

Dupa care adaugam coaja de lamaie, iaurtul treptat si uleiul,  omogenizand  totul bine. 
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitie.

La final adaugam stafidele si fructele uscate.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu unt si faina .

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 25-30 min pana prajitura este rumenita frumos trece testul scobitorii.

La final obtinem un chec pufos, aromat si extrem de delicios..