sâmbătă, 8 iunie 2013

Prajitura cu Capsuni


Ingrediente:

-250 ml frisca lichida
-4 oua
-200 g zahar
-300 g faina
-un pliculet de praf de copt
-zahar vanilat
-un praf de sare
- 2 linguri de cacao
-150 g de capsuni

Intr-un vas amestecam cu un tel ouale, zaharul si zaharul vanilat, cat sa se omogenizeze. Peste amestecul de oua se adauga frisca lichida si se amesteca totul bine.

Dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Impartim aluatul obtinut in doua parti egale iar intr-una din ele adaugam 2 linguri de cacao.Il omogenizam foarte bine.

Intr-o tava tapetata cu unt si faina adaugam primul strat de cacao.
Deasupra lui formam un strat din aluatul fara cacao in care adaugam capsunile taiate felii.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 25 -30 min pana se rumeneste frumos.

La final o pudram cu zahar pudra, o taiem patratele si nu ne ramane decat sa o savuram.

Este o prajitura delicioasa si pufoasa, perfecta pentru aceasta perioada cand capsunile se gasesc din abundenta pe piata.