Gogosile sunt printre preferatele mele, dar sincera sa fiu le cam evit datorita prajitului in baia de ulei, dar astazi va propun o reteta de gogosi facute in cuptor care aproape ca le egaleaza pe cele prajite..:)
Ingrediente:
- 250 g faina
- 225 g branza de vaci
- 100 ml lapte
- 40 g zahar
- 15 g drojdie proaspata
- coaja de la o lamaie si o portocala
- 1 plic zahar vanilat
Drojdia se desface intr-un bol impreuna cu laptele caldut, o lingura de faina si o lingurita de zahar.
Se lasa la dospit pentru aproximativ o jumatate de ora intr-un loc caldut.
Intr-un vas separat punem faina, iar in centrul ei adaugam amestecul de drojdie si lapte,branza de vaci scursa bine, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala.
Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam aluatul la dospit intr-un loc caldut pentru aproximativ 45 min.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem cu mana pe o suprafata de lucru plana, pudrata cu faina.
Cu ajutorul unei forme rotunde decupam gogosile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le mai lasam intr-un loc caldut pentru inca 45 min dupa care le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 min.
La final le pudram cu zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu