Haideti sa facem o repetitie pentru ziua de 1 Decembrie, ca sa nu avem surprize in ziua cu pricina :).... si sa putem sa o sarbatorim cum trebuie, si cum am putea mai bine decat prin traditonala fasole cu ciolan...... la mine cu costita afumata.
O etapa premergatoare a acestui preparat, si foarte importanta de altfel, incepe cu o seara inainte cand trebuie sa punem fasolea intr-un vas cu apa si sa o lasam toata noaptea la inmuiat, asa se va fierbe f repede.
Pentru acest preparat eu am folosit:
-500 g fasole
-700 g costita afumata;
-2 morcovi;
-un cartof;
-2 cepe mari;
-3-4 lg pasta de tomate;
-patrunjel;
-sare si piper
Fasolea se pune la fiert cu apa rece, se lasa la fiert 10 min si se schimba apa,cand schimbam apa este de preferat sa fie incalzita pentru a scurta timpul de fierbere, la fel se procedeaza si cu a doua apa .
Costita o punem la fiert separat de fasole.
Dupa ce am rasturnat si a doua apa, punem fasolea la fiert definitiv cu apa preincalzita impreuna cu o lingurita de zahar(fierbe mai repede asa).
Costita impreuna cu apa in care a fiert, o aduagam treptat in oala de fasole pe masura ce apa ei scade.
Adaugati treptat ceapa tocata marunt, morcovul si cartoful dat prin razatoare.
Separat se caleste o ceapa si se adauga pasta de tomate.
Cand fasolea si zarzavatul sunt fierte adaugati sosul de rosii.Cu 10 min inainte de a fi gata presarati patrunjelul tocat marunt.
Este foarte buna servita cu paine proaspata si ceapa rosie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu