Si cum ne aflam in postul Craciunului, si la cererea publicului...:) astazi va propun reteta pentru salamul de biscuiti de post,nu aveti cum sa nu stiti de el, a fost un desert foarte frecvent in copilarie, cu biscuiti populari, eu imi amintesc cu drag de el si tocmai de dragul vremurilor copilariei am zis ca este cazul sa il reproduc.
Ingrediente:
-450 g biscuiti;
-100 ml apa
-100 g margarina vegetala;
-150 g zahar;
-2 lg cacao;
-esenta de rom;
-stafide, nuca , rahat..dupa gust.
Mai intai puneti apa cu zaharul la foc mic si lasati pana se topeste zaharul si se leaga ca un sirop. Dupa care adaugam cacao si esenta de vanilie, amestecam bine si adaugam si margarina. Lasam totul la foc mic pana se topeste margarina .
Urmeaza sa maruntim bine biscuitii
Compozitia calduta se amesteca bine cu biscuitii sfarmati, dupa care se adauga si restul ingredientelor, nuca tocata grosier, stafidele si rahatul.
Pentru un plus de savoare eu am mai adaugat si cateva linguri de dulceata de cirese amare(este optional).
Amestecati toul f bine
Se presara pe o folie alimentara nuca de cocos( se poate inlocui cu biscuiti sfarmati, cacao sau nuca)
Se pune compozitia si se ruleaza strans.
Se lasa la frigider cateva ore dupa care se feliaza. Eu l-am degustat dimineata impreuna cu un espresso...a fost delicios pentru o zi de post..:)
ESTE NEMAIPOMENIT!
RăspundețiȘtergereSuper tare frate!!!A fost apreciat de toata familia !
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a iesit!
RăspundețiȘtergere