Cum am petrecut cativa ani buni,
in zona Buzaului nu se putea sa nu intru in contact cu cateva produse
tradionale specifice zonei si destul de populare si in restul tarii, este vorba de carnatii de
plescoi si babic.
In preparatul de astazi le-am
folosit si daca sunteti adeptii mancarurilor picante puteti sa o incercati cu
incredere pentru ca este un deliciu culinar.
Aveti nevoie
de urmatoarele ingrediente :
-
500 gr cotlet de porc;
-
un piept de pui;
-
150 gr carnati de casa ;
-
150 gr babic ;
-
2 cepe ;
-
1 ardei ;
-
500 gr ciuperci ;
-
boia de ardei iute ;
-
sare si piper ;
-
rosii in sos tomat ;
Tocam carnea de porc
bucatele mici, o condimentam cu boia de ardei iute , sare si piper, adaugam
putina apa si o lasam sa fiarba la foc mic,pentru a deveni frageda.
Daca carnea este putin grasa va lasa putina grasime si nu
va fi nevoie sa adaugati ulei. Dupa ce carne este rumenita adaugati si pieptul
de pui taiat cubulete( el se face mai repede).
Dupa ce si pieptul de pui se
albeste adaugati cele doua cepe taiate pestisori, cateii de usturoi pisati, si
ardeiul taiat fidelute.
Intre timp daca aveti ciuperci
proaspete le puneti la fiert intr-un vas separat, le spalati, le taiati rondele
si le adugati peste restul componentelor.
Taiati cuburi carnaciorii
afumati si babicul si adaugatii cu restul componentelor.
Adaugati putin vin alb si un
pahar de apa si lasati sa fiarba totul la foc mic.
Lasam totul sa fiarba pana scade
apa.
La final adaugati sucul de rosii
si lasati sa mai fiarba 10 min.
Ca rezultat aveti o toconita
foarte aromata si delicioasa care merge foarte bine cu mamaliguta si de ce nu
cu un pahar cu bere ;). Enjoy !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu