Chiar daca nu este
indicat, din cand in cand, cu totii mai simtim nevoia unui “mic” cheeseburger ,
hamburger, fie si un puisor de la fast
food. Nu tot timpul este cea mai buna alegere , astfel va propun o varianta a
cheesburger-ului ‘home made’, care zic
eu, ca este o alegere mult mai sanatoasa.
Pentru chiftele
avem nevoie de :
- 1 kg carne tocata amestec vita-porc
- un ou
- o ceapa mica tocata marunt
- un castravete murat mai mare taiat marunt (3 linguri)
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri ketchup
- un ou
- o ceapa mica tocata marunt
- un castravete murat mai mare taiat marunt (3 linguri)
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri ketchup
-
4-5 linguri pesmet
- 2 linguri praf de usturoi
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru gratar
- 2 linguri praf de usturoi
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru gratar
Intr-un bol amestecam toate ingredientele
si formam chiftelele pentru cheeseburgeri pe care le prajim intr-o tigaie grill.
Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.
Acum urmeaza partea mult asteptata ,
ansamblarea cheesburgerului, taiem chiflele in doua si le rumenin putin pe
gril. Pe felia de jos punem putin
mustar, ketchup , maioneza si putina salata. Peste salata urmeaza chifteluta,2 feliute de rosie , inca
putin sos, felia de branza topita si capacul la chifla.
A fost foarte buna chifteluta, aromata, care merge foarte bine si simpla si
putem din cand in cand sa mai alternam clasicile chiftelute cu acestea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu