Astazi am sa va propun o reteta asa mai... pentru zilele in care avem nevoie de excese si rasfat. Reteta are la baza ciocolata, un ingredient perfect pentru starile despre care tocmai vorbeam. J
Dar ca sa ne consolam putin, va pot spune ca ciocolata
este un aliment indragit de creier mai ales cea in concentratie mare de cacao
in plus e benefica si inimii.
Astea fiind spuse eu zic sa Trecem la treaba !!
Pentru blat avem
nevoie de :
- 300g
zahar
- 250g faina
- un pliculet praf de copt
- 85 g cacao
- 1 lingurita sare
- 3 oua
- 250g faina
- un pliculet praf de copt
- 85 g cacao
- 1 lingurita sare
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 120g unt topit
- 250 ml cafea cu lapte
- 120g unt topit
- 250 ml cafea cu lapte
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si
faina,apoi, in bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit.
Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna
cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu
lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena.
Compozita o turnam in tava pregatita cu unt si faina.
Coacem blatul 20-25 min sau pana trece
testul scobitorii dupa care il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca la
temperatura camerei.
si dupa coacere,
Pentru crema:
- 400g ciocolata neagra
- 400g ciocolata neagra
- 200ml frisca
lichida
- 2 linguri miere
- 75 gr unt
- 2 linguri miere
- 75 gr unt
Intr-o oala punem frisca, mierea si untul si le incalzim
pana ajung la punctul de fierbere astfel incat untul sa fie topit si frisca
fierbinte. Adaugam ciocolata, luam oala de pe foc si amestecam cu un tel pana
avem o crema lucioasa si ciocolata topita.
Lasam atat crema cat si blatul sa se raceasca complet.
Dupa care urmeaza partea
cu ansamblatul, taiati blatul in doua parti egale, puneti jumatate din
crema intre cele doua parti, iar restul cremei o folositi pentru imbracatul
tortului.
La partea cu ornatul nu am fost f inspirata am presarat
fulgi de ciocolata si arahide tocate.
Lasati-l peste noapte la frigider si degustati-l a doua
zi.
Pot sa va spun ca a fost un tort deosebit, foarte
apreciat de intreaga familie si destul de usor de facut.
foarte bun!
RăspundețiȘtergere3 torturi intr-o saptamina .Am spus totul!
RăspundețiȘtergere