duminică, 3 februarie 2013

Gogosi cu branza de vaci la cuptor


Gogosile sunt printre preferatele mele, dar sincera sa fiu le cam evit datorita prajitului in baia de ulei, dar astazi va propun o reteta de gogosi facute in cuptor care aproape ca le egaleaza pe cele prajite..:)

Ingrediente:



  • 250 g faina
  • 225 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 15 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • 1 plic zahar vanilat
Drojdia se desface intr-un bol impreuna cu laptele caldut, o lingura de faina si o lingurita de zahar.


 Se lasa la dospit pentru aproximativ  o jumatate de ora intr-un loc caldut.

Intr-un vas separat punem faina, iar in centrul ei adaugam amestecul de drojdie si lapte,branza de vaci scursa bine, zaharul , zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala.


Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam aluatul la dospit intr-un loc caldut pentru aproximativ 45 min.
 Dupa ce aluatul a crescut il intindem cu mana pe o suprafata de lucru plana, pudrata cu faina.

Cu ajutorul unei forme rotunde decupam gogosile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam intr-un loc caldut pentru inca 45 min dupa care le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 min.
La final le pudram cu zahar vanilat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu