vineri, 11 ianuarie 2013

Pandispan cu dulceata


Dupa o perioada de absenta justificata ...revin in forma cu un desert delicios, foarte usor de facut si care merge  de minune alaturi de o cafea sau un ceai.

Ingredientele necesare:

- 175g unt la temperatura camerei
- 175g zahar tos
- 3 oua mari
- 175g faina
-  praf de copt
- 300g dulceata
- 3 linguri zahar pudra vanilat


Batem untul spuma impreuna cu zaharul tos, pana obtinem o crema fina.

Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare si la final incorporam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 grade, tapetam o tava de tort cu unt si faina si turnam compozita obtinuta.

Coacem aprox 20 min pana trece testul scobitorii.

 Lasam blatul sa se raceasca bine, dupa care il taiem in doua parti egale si il umplem cu dulceata.
Deasupra tortului pudram cu zahar vanilat.


Este un desert foarte usor si delicios, pe care puteti sa-l savurati dupa ce a stat cel putin  1-2 h  la temperatura camerei, pentru ca pandispanul sa absoarba cat mai mult din dulceata.












2 comentarii: