duminică, 11 noiembrie 2012

Tocanita picanta traditionala



Cum am petrecut cativa ani buni, in zona Buzaului nu se putea sa nu intru in contact cu cateva produse tradionale specifice zonei si destul de populare si  in restul tarii, este vorba de carnatii de plescoi si babic.
In preparatul de astazi le-am folosit si daca sunteti adeptii mancarurilor picante puteti sa o incercati cu incredere pentru  ca este un  deliciu culinar.
        Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :

-         500 gr cotlet de porc;
-         un piept de pui;
-         150 gr carnati de casa ;
-         150 gr babic ;
-         2 cepe ;
-         1 ardei ;
-         500 gr ciuperci ;
-         boia de ardei iute ;
-         sare si piper ;
-         rosii in sos tomat ;

Tocam carnea de porc  bucatele mici, o condimentam cu boia de ardei iute , sare si piper, adaugam putina apa si o lasam sa fiarba la foc mic,pentru a deveni frageda.

Daca carnea este putin grasa va lasa putina grasime si nu va fi nevoie sa adaugati ulei. Dupa ce carne este rumenita adaugati si pieptul de pui taiat cubulete( el se face mai repede).




Dupa ce si pieptul de pui se albeste adaugati cele doua cepe taiate pestisori, cateii de usturoi pisati, si ardeiul taiat fidelute.





Intre timp daca aveti ciuperci proaspete le puneti la fiert intr-un vas separat, le spalati, le taiati rondele si le adugati peste restul componentelor.
Taiati cuburi carnaciorii afumati si babicul si adaugatii cu restul componentelor.


Adaugati putin vin alb si un pahar de apa si lasati sa fiarba totul la foc mic.
Lasam totul sa fiarba pana scade apa.



La final adaugati sucul de rosii si lasati sa mai fiarba 10 min.

Ca rezultat aveti o toconita foarte aromata si delicioasa care merge foarte bine cu mamaliguta si de ce nu cu un pahar cu bere ;). Enjoy !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu