duminică, 3 martie 2013

Cannelloni cu ragu


Etapele premergatoare acestui preparat, sunt sosul Ragu si sosul Bechamel...deci sa incepem cu ele:

Ingrediente Ragu:


  • 700 g carne tocata vita+porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • pasta de tomate
  • sare si piper
Se caleste ceapa pana devine aurie, dupa care se adauga putina apa si morcovul ras.


Se calesc impreuna dupa care se adauga carnea.
Se prajeste pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga putina apa. Se tine pe foc in functie de cat de gros dorim sa fie, iar la final se adauga pasta de tomate. 

Ingrediente sosul alb Bechamel:

- 20 g de unt
- 2 linguri mari de faina
- lapte RECE (cat ia compozitia)

Se topeste untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase.

 Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare si oregano. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa.

 Cu toate ingredientele pregatite , urmeaza sa montam reteta finala la care mai avem nevoie de:

-un pachet de 250 g cannelloni
-100 g parmesan

Umplem canneloni cu pasta de ragu si ii asezam intr-un vas termorezistent tapetat cu unt.

Asezam un strat de cannelloni si deasupra punem sosul alb si  parmesanul.

La fel procedam si cu urmatorul strat.


Dam totul la cuptor pentru 30 min pana se rumeneste usor.


Si cam asa arata la final, preparatul meu, a iesit o masa super satioasa.





-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu